Д-р Елла Мей Шерън

Created with Sketch.

БИОГРАФИЯ:

Елла Мей Шерън е доктор по психология, ученичка е на Джейкъб Морено и Зерка Морено. Тя е основателка и ръководител на свой Институт по Психодрама в Кьолн от 1976г. Отива в Германия една година след смъртта на Морено с ясна цел да разпространи метода. Преди това е работила в САЩ като психодрама-терапевт, както и преподавател в университет в Кентъки. В САЩ, Германия и други европейски държави тя е организирала уъркшопи по психодрама към различни университети, клиники. Участвала е в национални и международни конгреси, както и в предавания на радиото и телевизията.

Д-р Елла Мей Шерън е дипломиран психодрама-водещ към Института на Морено в Бийкън, Ню Йорк и всепризнат обучител, както в САЩ, така и в Европа. Тя е в американското ръководство на изпитващите по психодрама, социометрия и групова психотерапия; това е най-високото признание за един психодрама-обучител.

През 1996-1998 е в ръководния орган на FEPTO (Федерация на европейските обучителни организации по психодрама).

От 1991г. се ангажира с обучение на психодрама- терапевти в България към нейния институт. Нейни възпитаници, както и на Берхард Ахтерберг са и психодрама-терапевтите от група „София 3“, приключили успешно обучението си през 1998г.

Тя е член на следните организации и представителства:

  • Международно Обединение за групова психотерапия и психодрама
  • Немски работен съюз за групова психотерапия и групова динамика
  • Американско общество за групова психотерапия и психодрама
  • Федерация на обучителите по психодрама в САЩ
18.05.1998г. Награждаване на Бернхард Ахтерберг за успешното му приключване на благородната му мисия от Институт Елл Мей Шерън
Тренинг на Група " София 3" с Елла Мей Шерън, 2001г.
Семинар с Елла Мей Шерън на ученици на Георги Антонов и Димо Станчев, 2002г.

За контакт:

Institut für Psychodrama,

  1. Ella Mae Shearon

Unter Goldschmied 7

D – 50667 KÖLN, Germany

info@psychodrama-ems.de